Sunday, October 30, 2011

6. kodutöö "Esimesed kogemused Second Life-s"

Seekordses postituses üritan anda esmase hinnangu  Second life kogemusest.

Et hinnang oleks täpsem, jagasin need 10 palli skaalal erinevate omaduste järgi.

Mängu idee -8

Suur pluss SL-s on, et eesmärk ei ole seal ei kollide tapmine. Sellega eristub SL teistest MMORPG mängudest nagu WoW. Põhiline on SL-s siis sotsialiseerumine teiste virtuaalsete kodanikega ilma, et peaks kartma suhtlemisest tekkida võivaid tagajärgi, mis reaaluses võivad üpriski ebameeldivalt välja kukkuda. Oma virtuaalse karakterit on võimalik kujundada täpselt selliseks nagu hing ihaldab. See on suur pluss kui mõtlema hakata. Saab ju teha endast ideaalse karakteri ning niiviisi suhelda teiste ideaalsete karakteritga. Sellest tulenevatest sotsiaalsetest situatsioonidest võib vabalt sõltuvusse sattuda.  

Kõige rohkem meenutab SL olemuselt ehk The Simsi või selle online versiooni The Sims Social on Facebook. Mõned olulised erinevused siiski on. SL toimub interkatsioon kasutajate vahel läbi chati põhiliselt. The Sims-is aga läbi interaktiivsete tegevuste ning chati osa puudub.

Maksumus - tasuta (enamasti)

SL on tasuta jagatud kogemus, mis on suur pluss. Raha kulutamine SL-s on rangelt vabatahtlik ja seisneb asjade ostmises, olgu selleks siis näiteks kinnisvara või uued moekollektsioonid. 

Installatsioon - 9
 
SL allalaadimine ja installatsioon käis lihtsalt ja intuitiivselt. 

Karakteri loomine ja muutmine - 8
 
Mängu käivitamisel tuli esimese asjana valida endale meeldivaim karakter olemasolevate seast. Valik ei olnud ülemäära suur, kuid siiski vaheldusrikas. 

Keskkond - 9

Keskkondade variatsioon ja teostus on SL üheks tugevamaks omaduseks. Üks punkt kümnest jäi panemata seetõttu, et interaktsioon keskkondade sees võiks olla parem.

Interaktsioon ja sotsialseerumine - 8
 
Põhiline osa sotsialiseerumisest toimub läbi chat akna. Kontaktidega on võimalik suhelda nii avalikult kui personaalselt. Oluline on seejuures, et karakterid asuksid samal kaardil ja lähestikku.

Graafika - 7
 
Graafika osas võib natuke nuriseda, kuigi otseselt mitte kole, siis natuke vananenud küll.

Jõudlus - 6

Arvuti, millel SL proovisin, on suuteline välja mängima praegustest 3D mängudest enamiku. SL ei olnud siin erand, kuid häiris siiski madal kaadrisagedus. Võimalik, et osa aeglusest oli põhjustatud madalast interneti ühendusest. Oleksin siiski oodanud paremat jõudlust. 



No comments:

Post a Comment